Lisätiedot:

Jeannette Boren
hankevetäjä
puh. 040 529 7634

Jaana Mäntylä
hankkeen vastuuhenkilö
puh. 044 725 0615

Keski-Pohjanmaan maaseutuopisto
Kaustisen raviopisto
Raviradantie 36 B
69600 KAUSTINEN

etunimi.sukunimi@kpedu.fi
Etusivu

 

Laatuheinää Keski-Pohjanmaalta 

 

 LAATUHEINÄÄ KESKI-POHJANMAALTA - esiselvitys

Laatuheinää Keski-Pohjanmaalta - esiselvityshankkeen kohderyhmänä ovat heinää ostavat asiakkaat sekä heinän tuottajat. Hanke toteutetaan Kaustisen seutukunnassa, Kannuksessa ja Kokkolassa.

Hankkeen tavoitteena on tehdä asiakas- ja tuottajakyselyt, joissa selvitetään olemassa olevat laatuheinän markkinat hankealueella sekä selvitetään minkälaisessa muodossa tallit haluavat heinän. Lisäksi selvitetään kuinka heinärenkaat toimivat muualla Suomessa, kartoitetaan erilaisia heinärenkaan organisointivaihtoehtoja ja toimintatapoja kuinka heinärengasta voisi pyörittää. Hankkeen tarkoituksena on myös edistää tuottajien verkostoitumista ja tiedottaa laatuheinästä sekä heinän tuottajille että heinän ostajille. Esiselvityksen tulosten perusteella suunnitellaan mahdolliset jatkotoimenpiteet heinärenkaan perustamisesta.

Hankkeen aikataulu: 1.8.2011 - 30.6.2012 

Rahoitus: Hankkeen kokonaisbudjetti on 22 000 euroa. Hanketta rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta ja rahoittajina ovat Leader toimintaryhmät Pirityiset sekä Rieska-Leader.

Toteutus: Hankkeen hakijana ja hallinnoijana toimii Keski-Pohjanmaan maaseutuopiston Kaustisen yksikkö, vastuuhenkilönä yksikön johtaja Jaana Mäntylä ja hankevetäjänä Jeannette Borén.

 Tiedustelut:

Tutustu projektin esitteeseen